laurdag , desember 5 2020
Hjem / Rasisme / Rasisme

Rasisme

I min tidligere jobb var jeg mye på befaring. Innimellom fikk jeg kommentarer jeg neppe ville fått med en annen hudfarge. For meg har det gått greit, selv om det egentlig ikke er greit. Av og til blir det nesten tragikomisk. Men det er fortsatt egentlig ikke greit.

For eksempel den gangen jeg satt i resepsjonen og klienten «ikke ville ha hjelp av en sånn som meg», og ventet på at en norsk kollega var ledig. Eller den gangen jeg var befaring og kollegaen min introduserte meg, hvorpå vi fikk til svar «jeg skulle også ønske jeg hadde en tjener».

Men en gang toppet det seg litt for meg. Jeg var alene på befaring på et nytt sted. Jeg ringte på, men før jeg rakk å presentere meg begynte damen å kjefte på meg i 10 minutter uten å stoppe. Når hun endelig skjønte hvem jeg var og hvorfor jeg var der, snudde hun på flisa og var supervennlig. Men den skyllebøtta satte spor. Etter det passet jeg innstendig på å banke på med hevet identitetskort, som om jeg var FBI. Men alle burde få en sjanse til å gi et godt førsteinntrykk uten å måtte gjemme seg bak et skilt. Denne opplevelsen trigget meg til å skrive et innlegg dere kan lese her:

http://www.bergensphere.no/nb/utfordre-fremmedfrykten/

Min oppfordring til alle er å være modig nok til å ikke «skyte først, og spørre etterpå»!

About | Handle om farah

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *